3 Δεκέμβρη-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 Στις 3 Δεκεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει την τιμητική της. Σημαντική στο πέρασμα των χρόνων για πολλούς λόγους, αντικατοπτρίζει τη συνειδητοποίηση και τη δέσμευση πολλών κοινοτήτων και οργανώσεων αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για την προώθηση της ισότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής αποδοχής.

  Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και προωθεί την κατανόηση των αναγκών τους. Η ημέρα αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της ισότητας, προωθώντας το δικαίωμα όλων των ατόμων, ανεξαρτήτως αναπηρίας, σε ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις πτυχές της ζωής. Η ημέρα αυτή προσφέρει μια ευκαιρία για την αναγνώριση και την επιβράβευση των συμβολικών κατορθωμάτων ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, προάγοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή τους. Ενθαρρύνει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της συμπερίληψης ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, η πολιτική συμμετοχή και η κοινωνική ζωή. Συνεισφέρει στη δημιουργία κοινοτικών πρωτοβουλιών και δράσεων που υποστηρίζουν την αναπηρία και ενθαρρύνουν τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Συνολικά, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προωθεί έναν κόσμο όπου η διαφορετικότητα είναι σεβαστή και η ισότητα είναι η βάση για μια πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία.

  Έτσι λοιπόν οι δράσεις για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία αποσκοπούν στη δημιουργία μιας πιο έντιμης, ισότιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας για όλους. Μιας κοινωνίας που δεν μένει μόνο στην ημέρα (ως μια εθιμοτυπική επέτειο), αλλά αντλεί δύναμη για να προσπαθεί να παλεύει διαρκώς να άρει τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών ζητάμε από τα μέλη μας να μας στείλουν φωτογραφίες από τις δράσεις που θα οργανώσουν ή θα συμμετέχουν για να φτιάξουμε ένα όμορφο, πολύχρωμο φωτογραφικό μωσαϊκό που τους χωράει όλους.

                                                             Με εκτίμηση,

                                                               ΔΣ ΣΑΤΕΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.