Ανακοίνωση εκλογών ΣΑΤΕΑ Νοεμβρίου 2023

Το Σάββατο 11/11/2023 θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου και μετά το πέρας της θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (ΕΕ). Ο ΣΑΤΕΑ λειτουργεί ως ενιαίος Σύλλογος από το 2014 και αγωνίζεται και δραστηριοποιείται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στον χώρο της αναπηρίας, προασπίζοντας και προωθώντας τις θέσεις των κλάδων μας, ΠΕ61 και ΠΕ71.

Διαχρονικά αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε κυβερνητική πολιτική, οποιουδήποτε χρώματος, η οποία προσπαθεί να υποβαθμίσει τα σχολεία μας, τα πτυχία μας και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Ο συλλογικός τρόπος αποφάσεων, η μαζικότητα στις δράσεις μας και η επιστημονικότητα των θέσεων μας, μας κάνουν όλα αυτά τα χρόνια έναν από τους πιο αξιόμαχους συλλόγους, προτάσσοντας τα δίκαια αιτήματα μας και διεκδικώντας τα αταλάντευτα, χωρίς να ετεροκαθορριζόμαστε από πολιτικά κόμματα ή άλλους φορείς.

Εκτός από τις δράσεις και τις διεκδικήσεις μας, ο ΣΑΤΕΑ συνεργάζεται με άλλους φορείς και συλλόγους είτε στο χώρο της εκπαίδευσης είτε στο χώρο της αναπηρίας. Τα τελευταία χρόνια προέκυψαν επιστημονικές συνεργασίες (π.χ. με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ειδικών Παιδαγωγών – ΠΑΣΕΙΠ), συνεργασίες με επιστημονικούς συλλόγους της πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. ΣΑΚΕΑ, ΠΑΣΥΠΕΑ, ΠΑΣΑΔ κ.α.) αλλά και συνεργασίες με στόχο τον εθελοντισμό και τη συμπερίληψη (π.χ. συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Τυφλών). Επίσης διοργανώνουμε συνέδρια, ώστε το επάγγελμά μας να εξελίσσεται και να γινόμαστε καλύτεροι στη δουλειά μας. Τέλος, υπάρχει συμμετοχή σε ομάδες εργασίας που συντάσσουμε νέες θέσεις και προτάσεις που αφορούν τους κλάδους μας.

Καλούμε λοιπόν, παλιά και νέα μέλη να συμμετέχουν στη συνέλευση και στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν. Καλούμε νέες και νέους απόφοιτους να δηλώσουν υποψηφιότητα για το ΔΣ και την ΕΕ του Συλλόγου, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στον μόνιμο διορισμό. Καλούμε τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου να δηλώσουν υποψηφιότητα στις εκλογές, γιατί όπως φάνηκε τα τελευταία χρόνια οι μόνιμοι διορισμοί έφεραν νέα προβλήματα στο προσκήνιο ενώ ο στρεβλός θεσμός του αναπληρωτή συνεχίζει να υφίσταται και να λειτουργεί ως υποβαθμισμένο λειτούργημα για τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, όπου με κάθε νέα σχολική χρονιά θεσπίζονται νέα εργασιακά-επαγγελματικά κριτήρια. Αν δεν διεκδικήσουμε εμείς τα δικαιώματά μας δε θα το κάνει κανείς για εμάς. Αν δε

συμμετέχουμε ο καθένας με τον τρόπο του στον Σύλλογο, δε θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Ο ΣΑΤΕΑ δεν είναι μόνο το ΔΣ του, είναι όλα του τα μέλη, είναι η συμμετοχή μας, είναι οι δράσεις μας, είναι η συνάντησή μας. Ήρθε η ώρα!

Τα μέσα επικοινωνίας του ΣΑΤΕΑ είναι διαθέσιμα σε όλους για ερωτήσεις και επίλυσης αποριών που θα βοηθήσουν και θα καθοδηγήσουν πιθανά υποψήφια μέλη για το Δ.Σ.

Με εκτίμηση,

ΔΣ ΣΑΤΕΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.