Θέση ΣΑΤΕΑ σχετικά με την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ως Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) καταδικάζουμε τη στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που για μια ακόμη φορά, απέστειλαν εξώδικο στους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της αξιολόγησης!
H απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προσφύγει στις δικαστικές αίθουσες αποδεικνύει την δύναμη του ενοποιημένου εκπαιδευτικού κινήματος και ταυτόχρονα δείχνει την αποτυχία του αντιπαιδαγωγικoύ και αντιεπιστημονικού εγχειρήματος της αξιολόγησης. Είναι ομολογία, πως δεν έχουν άλλο τρόπο να επιβάλλουν την αξιολόγηση παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή.
Κάθε εκπαιδευτικός, πλέον βλέπει πως έπεσε η μάσκα και αυτού του Υπουργού «Παιδείας», παρά το ήπιο προφίλ που «έπλεκαν» διάφοροι καλοθελητές.
Οι στάσεις εργασίας για την παρακολούθηση του μαθήματος από τους αξιολογητές ισχύουν κανονικά. Η σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου δεν τις περιλαμβάνει.
Στη βάση και των προηγούμενων ανακοινώσεων μας, θα στηρίξουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις των ομοσπονδιών και των σωματείων μας για την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής! Καλούμε την ΔΟΕ να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής, τόσο από την ΑΔΕΔΥ, όσο και από την ίδια την Ομοσπονδία καθώς και με οργανωμένο τρόπο από τα πρωτοβάθμια σωματεία!

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΣΑΤΕΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.