Χώρος συζητήσεων των συλλόγων αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής

Διαχωρισμος λέξεων σε γραπτό κείμενο

Συζητήσεις περί διδακτικής μεθοδολογίας, εκπαιδευτικού υλικού κ.α.
Κανόνες Φόρουμ
Καλωσορίσατε στα δημόσια φόρουμ των Σ.Α.Τ.Ε.Α.! Σας παρακαλούμε να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες χρήσης για όσο διάστημα συμμετέχετε στο φόρουμ.

1. Απαγορεύονται οι χυδαίες εκφράσεις.
2. Απαγορεύεται η χρήση και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.
3. Γράφουμε μόνο σε ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο αντίστοιχο με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Απαγορεύονται τα Greeklish.
4. Απαγορεύεται να γράφουμε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής μας με κεφαλαία γράμματα.
5. Οι τίτλοι των θεμάτων προς συζήτηση πρέπει να είναι σαφείς και σχετικοί με το θέμα.
6. Προτού ανοίξετε ένα θέμα βεβαιωθείτε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ήδη από κάποιον άλλο. Εάν έχει δημοσιευτεί ήδη, συνεχίστε τη συζήτηση εκεί.
7. Τα θέματα δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους, π.χ. ένα παιδαγωγικό θέμα στην κατηγορία των νομικών θεμάτων.

Σε περίπτωση που παραβιαστεί κάποιος από τους κανόνες 1 και 2 οι αναρτήσεις θα διαγράφονται από τους συντονιστές δημόσιων φόρουμ. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 3 και 4 θα γίνεται δημόσια και προσωπική σύσταση από τους συντονιστές. Σε περίπτωση μη τήρησης του κανόνα 5 οι συντονιστές έχουν δικαίωμα αποσαφήνισης του τίτλου. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 6 και 7 οι συντονιστές είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την ανάρτηση στη θεματική κατηγορία στην οποία ανήκει.

Διαχωρισμος λέξεων σε γραπτό κείμενο

Δημοσίευσηαπό athinamavridou » 10 Νοέμ 2014 13:42

Καλησπέρα! Έχω δύο μαθητές, ο ένας Έκτη δημοτικού και ο άλλος Τετάρτη και οι δύο είτε μεγαλο κείμενο γράφουν είτε μια πρόταση δεν χωρίζουν καθόλου λέξεις, άρθρα! είναι το ένα γράμμα δίπλα στο άλλο κολλητά! Καμιά ιδεά για να μπορέσουν να διαχωρίσουν τις λέξεις στο γραπτό τους;
athinamavridou  
 
Δημοσιεύσεις: 7

Re: Διαχωρισμος λέξεων σε γραπτό κείμενο

Δημοσίευσηαπό EFITEL » 13 Νοέμ 2014 19:15

πέρυσι είχα και εγώ το ίδιο θέμα με ενα παιδί Ε΄τάξης... τον έβαζα να αντιγράφει κείμενα, όχι πολύ μεγάλα, όμως έπρεπε κάθε λέξη να την βάλει σε ενα κουτάκι. αν κολλούσε λέξεις, καποιο κουτάκι έμενε χωρίς, το έσβηνε και πάλι απο την αρχή... π.χ. Η Ελένη ποτίζει τα λουλούδια. + 5 κουτάκια... . Επίσης υπενθύμιση οτι βάζω το δάχτυλο μου ανάμεσα στην λέξη όταν γράφω. Μέτα από 2 μήνες περίπου σταμάτησε να κολλάει λέξεις, μας ξέφευγε βεβαία που και που κανένα άρθρο ή μονοσύλλαβη λέξη...
EFITEL  
 
Δημοσιεύσεις: 21

Re: Διαχωρισμος λέξεων σε γραπτό κείμενο

Δημοσίευσηαπό Yanna75 » 14 Νοέμ 2014 20:47

Σωστά Έφη..επιμονή και υπομονή..και εγώ έτσι συνέχεια δείχνω τα κενά ..βάζοντας το δάχτυλο! Χάρηκα που είπες 2 μήνες..να έχω το νου μου να δω κανένα αποτέλεσμα ως τότε ;)
Yanna75  
 

Re: Διαχωρισμος λέξεων σε γραπτό κείμενο

Δημοσίευσηαπό athinamavridou » 19 Νοέμ 2014 09:13

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! :D
athinamavridou  
 
Δημοσιεύσεις: 7

Re: Διαχωρισμος λέξεων σε γραπτό κείμενο

Δημοσίευσηαπό delfinaki2647 » 15 Σεπ 2015 18:45

Αθηνα μου καλησπερα.Ειχα και γω την ιδια δυσκολια με ενα κοριτσακι πεμπτης δημοτικου. Αυτο που εκανα ηταν το εξης : Ειχα παρουσιασει την προταση σαν γηπεδο στοιβου, ωπου στην αρχη γινεται η εκκίνηση με κεφάλαιο περναω τα εμποδια που βλεπω μπροστα μου και φτανω στον τερματισμο.Αυτες ηταν και οι τρεις εικονες που στην αρχη ζητουσα απο την μαθητρια να τις κολλήσει καθως φτιαχνει την πρόταση έπειτα να τις βάλει εκει που χρειάζεται κτλ.Η δική μου μαθήτρια δεν έβαζε ούτε κεφαλαιο ούτε τελείες. Νόμιζω ότι το κατάκτησαμε όχι απόλυτα άλλα σε μεγάλο βαθμό αφού μετα η ίδια μου έλεγε κυρία ο αθλητής μου περνάει τα εμπόδια τώρα.Αυτα! Ελπίζω να βοήθησα.Αλεξάνδρα Εδώ η συμφοιτήτρια :D
delfinaki2647  
 
Δημοσιεύσεις: 1


Επιστροφή στο Παιδαγωγικά ΘέματαΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτό το Φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
Theme created by StylerBB.net
cron