Χώρος συζητήσεων των συλλόγων αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής

Προτάσεις της δ/νσης ειδικής αγωγής για το νέο σχέδιο νόμου.

Συζητήσεις πάνω σε θέματα ειδικής αγωγής, αναπηρίας κι εκπαίδευσης
Κανόνες Φόρουμ
Καλωσορίσατε στα δημόσια φόρουμ των Σ.Α.Τ.Ε.Α.! Σας παρακαλούμε να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες χρήσης για όσο διάστημα συμμετέχετε στο φόρουμ.

1. Απαγορεύονται οι χυδαίες εκφράσεις.
2. Απαγορεύεται η χρήση και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.
3. Γράφουμε μόνο σε ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο αντίστοιχο με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Απαγορεύονται τα Greeklish.
4. Απαγορεύεται να γράφουμε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής μας με κεφαλαία γράμματα.
5. Οι τίτλοι των θεμάτων προς συζήτηση πρέπει να είναι σαφείς και σχετικοί με το θέμα.
6. Προτού ανοίξετε ένα θέμα βεβαιωθείτε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ήδη από κάποιον άλλο. Εάν έχει δημοσιευτεί ήδη, συνεχίστε τη συζήτηση εκεί.
7. Τα θέματα δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους, π.χ. ένα παιδαγωγικό θέμα στην κατηγορία των νομικών θεμάτων.

Σε περίπτωση που παραβιάσει κάποιος τους κανόνες 1 και 2 οι αναρτήσεις θα διαγράφονται από τους συντονιστές δημόσιων φόρουμ. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 3 και 4 θα γίνεται δημόσια και προσωπική σύσταση από τους συντονιστές. Σε περίπτωση μη τήρησης του κανόνα 5 οι συντονιστές έχουν δικαίωμα αποσαφήνισης του τίτλου. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 6 και 7 οι συντονιστές είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την ανάρτηση στη θεματική κατηγορία στην οποία ανήκει.

Re: Προτάσεις της δ/νσης ειδικής αγωγής για το νέο σχέδιο νό

Δημοσίευσηαπό nikolas » 18 Μαρ 2012 12:45

Όχι Δέσποινα.
Είναι προτάσεις για το σχέδιο νόμου (νομοσχέδιο).
Πάντοτε ενός νόμου προηγήται το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο συζητήται στη βουλή για κάποιο διάστημα και μετά τίθεται προς ψηφοφορία. Επίσης το νομοσχέδιο υποτίθεται πως συζητήται και στην κοινωνία με την περίφημη διαβούλευση που είναι η διαδικτυακή κριτική των νομοσχεδίων. Στην πραγματικότητα ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ η διαβούλευση δε λαμβάνεται υπόψιν ώστε να γίνουν αλλαγές σε ένα νομοσχέδιο (αυτό μας διδάσκει η εμπειρία από την εφαρμογή της διαβούλευσης). Η διαβούλευση έχει χρησιμοποιηθεί από τις πρόσφατες κυβερνήσεις που την εφάρμοσαν, ως ένας τρόπος για να ελέγξει το πως η κοινωνία θα εκφράσει τη διαφωνία ή την οργή της. Αρκεί να σκεφτούμε το εξής παράδειγμα: σε ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη μείωση των μισθών. πώς προτιμά η κυβέρνηση να διαμαρτυρηθούμε; Γράφοντας ένα κείμενο στο site της διαβούλευσης ή βγαίνοντας στο δρόνο με πορείες και συλλαλητήρια;
Η περίοδος συζήτησης του νομοσχεδίου είναι πάντοτε μία περίοδος άσκησης πιέσεων από κινήματα, σωματεία, συλλόγους, κόμματα, ομοσπονδίες κ.τ.λ..
Ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων και την πίεση που ασκείται επιτυγχάνονται κάποιες αλλαγές (άλλοτε μικρές κι άλλοτε μεγάλες) σε ένα νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί ή αποσύρεται ολόκληρο το νομοσχέδιο και δεν πάει ποτέ προς ψήφιση για να γίνει νόμος.
nikolas  
 
Δημοσιεύσεις: 191


Επιστροφή στο Γενικά



Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτό το Φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
Theme created by StylerBB.net
cron