Χώρος συζητήσεων των συλλόγων αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής

υπενθύμιση: 7 οδηγίες προς όλα τα μέλη του φόρουμ

Συζητήσεις πάνω σε θέματα ειδικής αγωγής, αναπηρίας κι εκπαίδευσης
Κανόνες Φόρουμ
Καλωσορίσατε στα δημόσια φόρουμ των Σ.Α.Τ.Ε.Α.! Σας παρακαλούμε να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες χρήσης για όσο διάστημα συμμετέχετε στο φόρουμ.

1. Απαγορεύονται οι χυδαίες εκφράσεις.
2. Απαγορεύεται η χρήση και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.
3. Γράφουμε μόνο σε ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο αντίστοιχο με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Απαγορεύονται τα Greeklish.
4. Απαγορεύεται να γράφουμε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής μας με κεφαλαία γράμματα.
5. Οι τίτλοι των θεμάτων προς συζήτηση πρέπει να είναι σαφείς και σχετικοί με το θέμα.
6. Προτού ανοίξετε ένα θέμα βεβαιωθείτε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ήδη από κάποιον άλλο. Εάν έχει δημοσιευτεί ήδη, συνεχίστε τη συζήτηση εκεί.
7. Τα θέματα δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους, π.χ. ένα παιδαγωγικό θέμα στην κατηγορία των νομικών θεμάτων.

Σε περίπτωση που παραβιάσει κάποιος τους κανόνες 1 και 2 οι αναρτήσεις θα διαγράφονται από τους συντονιστές δημόσιων φόρουμ. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 3 και 4 θα γίνεται δημόσια και προσωπική σύσταση από τους συντονιστές. Σε περίπτωση μη τήρησης του κανόνα 5 οι συντονιστές έχουν δικαίωμα αποσαφήνισης του τίτλου. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 6 και 7 οι συντονιστές είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την ανάρτηση στη θεματική κατηγορία στην οποία ανήκει.

υπενθύμιση: 7 οδηγίες προς όλα τα μέλη του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό nikolas » 29 Οκτ 2011 19:54

Ακολουθούν κάποιες οδηγίες που θα μας βοηθήσουν όλους να χρησιμοποιούμε πιο εύκολα το φόρουμ.

1. Η δυνατότητα "Προβολή μη αναγνωσμένων δημοσιεύσεων"

Αφού κάνετε σύνδεση στο φόρουμ με το όνομα μέλους που έχετε, θα δείτε δεξιά από το στρογγυλό ρολόι την επιλογή "Προβολή μη αναγνωσμένων δημοσιεύσεων". Κάνοντας εκεί κλικ θα σας εμφανίσει όλα τα θέματα τα οποία εσείς προσωπικά δεν έχετε διαβάσει. Θα σας εμφανίσει και τα θέματα που έχετε διαβάσει μόνο αν δεν έχετε διαβάσει κάποια νέα απάντηση σε αυτά. Έτσι δε χρειάζεται να ψάχνετε σε όλα τα θέματα για να δείτε αν κάποιος έγραψε κάτι.

2. Το ατομικό προφίλ.
Κάθε μέλος του φόρουμ έχει δικό του προφίλ. Εκεί μπορείτε να προσθέσετε κάποια στοιχεία για εσάς όπως η πόλη, το επάγγελμα, τα ενδιαφέροντα. Είναι σημαντικό για την καλύτερη οργάνωσή μας και για να γνωρίσουμε όσους είναι στην ίδια πόλη με εμάς να προσθέσουμε όλοι τουλάχιστον την πόλη. Για να το κάνουμε αυτό ακολουθούμε τα εξής βήματα. Πάμε στην κορυφή της σελίδας εκεί που βρίσκεται η γκρι μπάρα. Κάνουμε κλικ στις λέξεις "Πίνακας Ελέγχου μέλους", μετά κάνουμε κλικ στο "Προφίλ", μετά κλικ στο "Επεξεργασία Προφίλ" και αφού προσθέσουμε τα στοιχεία που θέλουμε κάνουμε κλικ στη λέξη "Υποβολή". Απο εδώ μπορείτε όσοι έχετε γράψει το ονοματεπώνυμό σας με latinikous χαρακτήρες να το διορθώσετε και να το γράψετε με ελληνικούς.

3. Αποστολή προσωπικού μηνύματος.
Το φόρουμ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να στείλουν προσωπικό μήνυμα σε οποιοδήποτε μέλος του φόρουμ. Λέγεται προσωπικό γιατί μπορεί να το διαβάσει μόνο ο συγκεκριμένος παραλήπτης. Πώς στέλνουμε προσωπικό μήνυμα;;;
Κάνουμε κλικ πάνω στο username του ατόμου που θέλουμε να του στείλουμε προσωπικό μήνυμα π.χ. nikolas,
μετά κάνουμε κλικ στο "Αποστολή προσωπικού μηνύματος", μετά γράφουμε το θέμα του μηνύματος και το κείμενο-περιεχόμενο του μηνύματος και κάνουμε κλικ στο υποβολή.

4. Λήψη προσωπικού μηνύματος
Για να δούμε αν έχουμε προσωπικά μηνύματα πηγαίνουμε στην κορυφή της σελίδας εκεί που βρίσκεται η γκρι μπάρα. Δόπλα από το "Πίνακας Ελέγχου μέλους" γράφει "νέα μηνύματα",κάνουμε κλικ εκεί. Πάντως όποτε κάποιος μας στέλνει προσωπικό μήνυμα μας έρχεται αυτόματο e-mail στο προσωπικό μας e-mail το οποίο μας ενημερώνει ότι λάβαμε προσωπικό μήνυμα. Να ανοίγετε πάντα τα e-mail που έρχονται από το info (προκειται για το φόρουμ).

5. Επισύναψη εικόνας.
Για να μπορούμε να επισυνάψουμε εικόνα πρέπει να μικραίνουμε το "μέγεθός" της.Αν είναι πολύ "βαριά" δε θα τη δέχεται το σύστημα.

6. Με ποιο κριτήριο μπαίνουν σε σειρά τα θέματα;
Το κριτήριο κατάταξης των θεμάτων είναι το ποιο είναι πιο ενεργό. Πιο ενεργό είναι εκείνο το θέμα που έλαβε απάντηση (τελευταία δημοσίευση) πιο πρόσφατα.

7. Γιατί ενώ έκανα εγγραφή δεν μπορώ να μπω με το λογαριασμό μου στο φόρουμ και δεν μπορώ να γράψω;
Αν δεν μπορείτε να μπείτε με το όνομα μέλους και τον κωδικό σας, είναι επειδή τη μέρα που κάνατε εγγραφή στο φόρουμ δεν ανοίξατε το αυτόματο e-mail που σας ήρθε από το info, για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Βρείτε εκείνο το e-mail και ενεργοποιείστε μέσω εκείνου το λογαριασμό σας.

Καλή εξερεύνηση!!! :mrgreen:
nikolas  
 
Δημοσιεύσεις: 191

Re: υπενθύμιση: 7 οδηγίες προς όλα τα μέλη του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό nikolas » 20 Νοέμ 2011 21:32

υπενθύμιση: ιδιαίτερα σημαντικά τα 1 και 6, εξαιρετικά χρήσιμο για την οργάνωσή μας το 2
nikolas  
 
Δημοσιεύσεις: 191


Επιστροφή στο ΓενικάΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτό το Φόρουμ : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
Theme created by StylerBB.net
cron