Σελίδα 1 από 1

Απορία για Ν.4115/2013 ΕΔΕΑΥ, ΣΔΕΥ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Νοέμ 2013 22:02
από Xenidou Gianna
Καλησπέρα παιδιά!

Ήρθε ένα χαρτί στο σχολείο για τη συσταση των ΣΔΕΥ. Απ' ότι κατάλαβα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ΕΔΕΑΥ στο σχολείο μας. Διάβασα το άρθρο 39 του Ν.4115/2013 αλλά θα ήθελα όποιος ξέρει κάτι παραπάνω , αν έχει ήδη εφαρμοστεί στο σχολείο του και ξέρει, σχετικά με τις αρμοδιότητες μας πρακτικά, ας μας ενημερώσει.
Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο κοινωνικός λειτουργός και ο ψυχολόγος, που αναφέρει πως πρέπει να μετέχουν στην ΕΔΕΑΥ, παρέχονται από το ΚΕΔΔΥ ή από το "επικεφαλές" σχολείο του ΣΔΕΥ (στη δική μας περίπτωση δηλ. το ειδικό δημοτικό) και αν μετέχουν μόνιμα στην επιτροπή αυτή ή έκτακτα.

Γενικώς ο νόμος δεν αναφέρει πολλά πράγματα για τη λειτουργία τους.Ευχαριστώ.

Re: Απορία για Ν.4115/2013 ΕΔΕΑΥ, ΣΔΕΥ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Δεκ 2013 17:44
από depashal
Ιωάννα, καλησπέρα.

Το ίδιο έγινε και στο σχολείο που εργάζομαι.
Ο σχολικός σύμβουλος Ε.Α. δε γνώριζε τι ακριβώς θα γίνει με τα ΣΔΕΥ. Μας είπε να περιμένουμε...
Μίλησα πριν 2 βδομάδες με την υπεύθυνη των ΚΕΔΔΥ και μου είπε πως όταν θα αρχίσει και ουσιαστικά η λειτουργία των ΕΔΕΑΥ, στα σχολεία μας θα έρχονται ένας ψυχολόγος και ένας κοινωνικός λειτουργός, με τους οποίους θα κάνουμε μία προ-αξιολόγηση των μαθητών με πιθανές ΕΕΑ. Έπειτα θα κρίνουμε από κοινού, ποιους θα πρέπει να παραπέμπουμε στα ΚΕΔΔΥ.
Μου τόνισε, μάλιστα, πως το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό που θα πηγαίνει στα σχολεία δεν θα είναι το ίδιο με των ΚΕΔΔΥ.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως μας πετάνε το μπαλάκι των διαγνώσεων, ώστε να κλείνουν σιγά σιγά τα ΚΕΔΔΥ....

Οψόμεθα.....