Χώρος συζητήσεων των συλλόγων αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής

Συμπλήρωση ωραρίου σε δύο Δημοτικά-Νόμιμες διαδικασίες

Συζητήσεις σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία της ειδικής αγωγής
Κανόνες Φόρουμ
Καλωσορίσατε στα δημόσια φόρουμ των Σ.Α.Τ.Ε.Α.! Σας παρακαλούμε να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες χρήσης για όσο διάστημα συμμετέχετε στο φόρουμ.

1. Απαγορεύονται οι χυδαίες εκφράσεις.
2. Απαγορεύεται η χρήση και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.
3. Γράφουμε μόνο σε ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο αντίστοιχο με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Απαγορεύονται τα Greeklish.
4. Απαγορεύεται να γράφουμε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής μας με κεφαλαία γράμματα.
5. Οι τίτλοι των θεμάτων προς συζήτηση πρέπει να είναι σαφείς και σχετικοί με το θέμα.
6. Προτού ανοίξετε ένα θέμα βεβαιωθείτε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ήδη από κάποιον άλλο. Εάν έχει δημοσιευτεί ήδη, συνεχίστε τη συζήτηση εκεί.
7. Τα θέματα δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους, π.χ. ένα παιδαγωγικό θέμα στην κατηγορία των νομικών θεμάτων.

Σε περίπτωση που παραβιαστεί κάποιος από τους κανόνες 1 και 2 οι αναρτήσεις θα διαγράφονται από τους συντονιστές δημόσιων φόρουμ. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 3 και 4 θα γίνεται δημόσια και προσωπική σύσταση από τους συντονιστές. Σε περίπτωση μη τήρησης του κανόνα 5 οι συντονιστές έχουν δικαίωμα αποσαφήνισης του τίτλου. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 6 και 7 οι συντονιστές είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την ανάρτηση στη θεματική κατηγορία στην οποία ανήκει.

Συμπλήρωση ωραρίου σε δύο Δημοτικά-Νόμιμες διαδικασίες

Δημοσίευσηαπό despoina » 30 Οκτ 2013 14:41

Είμαι τοποθετημένη σε Τ.Ε. Δημοτικού Σχολείου σε ένα χωριό. Στο χωριό υπάρχει και 2ο Δημοτικό, χωρίς να έχει λειτουργήσει ποτέ εκεί Τ.Ε. Φέτος που εμφανίστηκα εγώ στο 1ο Δημοτικό, έχει ξεκινήσει μια πρόθεση γονέων από το 2ο σχολείο για μεταγραφή των παιδιών στο σχολείο μας, με απώτερο σκοπό την παρακολούθηση του Τ.Ε. Ήδη έχει πάρει μεταγραφή ένας μαθητής που είχε διάγνωση από ΚΕΔΔΥ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα παιδί που δεν έχει διάγνωση,αλλά οι γονείς θέλουν να έρθει σε μας (έχουν χαρτί από ιδιώτη) και εγκρίνουν τη μεταγραφή και οι σύμβουλοι γενικής και ειδικής. Ωστόσο, οι διευθυντές των δύο σχολείων ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι μετακινήσεις μαθητών στην οργανικότητα του 2ου σχολείου. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στο 2ο σχολείο χωρίς διάγνωση αλλά με δυσκολίες και 3 πρωτάκια που πιθανώς θα χρειαστούν βοήθεια. Σε πρώτη φάση ο διευθυντής του 2ου σχολείου θα αρνηθεί την μεταγραφή του παιδιού σε μας. Από κει και πέρα έχω τις εξής απορίες:

1. Εφόσον υπάρχουν ανάγκες στο 2ο σχολείο, για ποιο λόγο δεν έβγαλαν και δεύτερο κενό στο χωριό αυτό; Παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν λειτούργησε ποτέ Τ.Ε. εκεί και δεν υπάρχει ούτε οργανική θέση, ενώ συγχρόνως δεν υπάρχουν τουλάχιστον 3 μαθητές με διάγνωση;

2. Στο ενδεχόμενο που δεν γίνουν οι μεταγραφές όσων επιθυμούν, υπάρχει περίπτωση να μου πουν να συμπληρώνω ωράριο και στο 2ο σχολείο, ενώ δεν υπάρχουν παιδιά με διαγνώσεις; Και κατά πόσο θα είναι νόμιμο αυτό, ενώ έχω τοποθετηθεί για πλήρες ωράριο στο 1ο σχολείο μόνο;

Αν και κανείς δεν μου έχει πει μέχρι στιγμής να συμπληρώνω ωράριο, θα ήθελα να είμαι ενημερωμένη για παν ενδεχόμενο, αν και εφόσον δημιουργηθεί θέμα από τους διεθυντές των δύο σχολείων... Ευχαριστώ!
despoina  
 
Δημοσιεύσεις: 130

Re: Συμπλήρωση ωραρίου σε δύο Δημοτικά-Νόμιμες διαδικασίες

Δημοσίευσηαπό marina kakaziani » 30 Οκτ 2013 21:39

Δέσποινα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει τ.ε. στο δεύτερο σχολείο δεν μπορούν να σου πουν να πας και εκεί. Εσύ καλύπτεις το κενό της θέσης που υπάρχει ήδη και όχι κάποιας θέσης που δεν υπήρξε ποτέ.
marina kakaziani  
 
Δημοσιεύσεις: 70

Re: Συμπλήρωση ωραρίου σε δύο Δημοτικά-Νόμιμες διαδικασίες

Δημοσίευσηαπό despoina » 30 Οκτ 2013 21:58

Δεν μπορούν να ανοίξουν όμως τώρα το Τ.Ε. εκεί; Αυτά είναι δικές μου υποθέσεις και απλά θέλω να δω τι πιθανότητες υπάρχουν.
Ευχαριστώ για την απάντηση!
despoina  
 
Δημοσιεύσεις: 130

Re: Συμπλήρωση ωραρίου σε δύο Δημοτικά-Νόμιμες διαδικασίες

Δημοσίευσηαπό marina kakaziani » 31 Οκτ 2013 15:51

Εδώ και τρία χρόνια (ίσως είναι και παραπάνω, δε θυμάμαι) δεν ιδρύονται καινούρια τ.ε., ενώ σε κάποια σχολεία δε λειτουργούν αυτά που ήδη υπάρχουν. Οπότε, από τη στιγμή που δεν έχει λειτουργήσει ποτέ τ.ε. στο άλλο σχολείο, γιατί δεν έχει ιδρυθεί, δεν μπορεί να λειτουργήσει.
marina kakaziani  
 
Δημοσιεύσεις: 70

Re: Συμπλήρωση ωραρίου σε δύο Δημοτικά-Νόμιμες διαδικασίες

Δημοσίευσηαπό despoina » 31 Οκτ 2013 15:55

Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα!
despoina  
 
Δημοσιεύσεις: 130


Επιστροφή στο Νομικά ΘέματαΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτό το Φόρουμ : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
Theme created by StylerBB.net
cron