Αίτημα προς τη ΔΟΕ σχετικά με τις επικείμενες προσλήψεις

Με το παρόν έγγραφο, ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) επιθυμεί να εκφράσει την έντονη ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση των προσλήψεων ειδικών παιδαγωγών στην πρωτοβάθμια, σε δημοτικά και νηπιαγωγεία!
Παρά την αναγνώριση της αναγκαιότητας για επαρκή στελέχωση των σχολείων με εξειδικευμένο προσωπικό, παρατηρούμε όλο αυτό το διάστημα μέσα από κοινοποιήσεις και διαρροές ότι οι προσλήψεις ειδικών παιδαγωγών παραμένουν ανεπαρκείς για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη δημιουργία ανισοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ως ειδικοί παιδαγωγοί, ζητάμε από την ΔΟΕ να προβεί στις εξής ενέργειες:
1. Αύξηση των Προσλήψεων Ειδικών Παιδαγωγών ΠΕ 71/61: Ζητάμε την άμεση και ουσιαστική αύξηση των προσλήψεων ειδικών παιδαγωγών στους προσεχείς διορισμούς, ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη των κενών θέσεων και να υποστηριχθούν οι μαθητές που το έχουν ανάγκη. Ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης και οργανικών θέσεων στην παράλληλη στήριξη με σκοπό όλοι οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους να υποστηριχθούν καταλλήλως! Να μην καταργηθούν τα δεύτερα τμήματα ένταξης και να στελεχωθούν τα ειδικά σχολεία.
2. Εντατικοποίηση των Πιέσεων προς τα Αρμόδια Όργανα Προσλήψεων: Παρακαλούμε την ΔΟΕ να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στα αρμόδια όργανα προσλήψεων (Υπουργείο Παιδείας, ΑΣΕΠ) για την άμεση επίλυση του προβλήματος και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες.
3.Διόρθωση των Αδικιών στο Θέμα των Προσλήψεων: Ζητάμε να δοθεί προτεραιότητα στη διόρθωση των αδικιών που παρατηρούνται στη διαδικασία των προσλήψεων, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια και την ισονομία. Πρόσληψη πρώτα των συναδέλφων στην γενική αγωγή και στην συνέχεια στην ειδική αγωγή! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων!

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του ΣΑΤΕΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.