Κάλεσμα προς συλλόγους και συλλογικότητες αναπληρωτών

Ποια ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησες κάτι για σένα;

Ποια ήταν η τελευταία φορά που προσπάθησες μαζί με όλους για όλους;

Συνάδελφοι, ενωμένοι οι σύλλογοι αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας, ΠΕΑΔ, ΣΑΤΕΑ, ΣΑΝ, ΠΑΣΑΔ, ορίζουν την 23/2/18 ως ημέρα δράσης και κινητοποίησης κατά της αδιοριστίας και διοργανώνουν συλλαλητήριο με αίτημα την:

Άμεση μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με μαζικούς διορισμούς κι εξομοίωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων.

Σας απευθύνουμε, ξεχωριστά σαν σύλλογο, κάλεσμα για ενεργή στήριξη και συμμετοχή στην κινητοποίηση η οποία έχει και τη δυνατότητα αλλά και τη δυναμική να είναι μαζική και πραγματοποιείται σε καίριο για εμάς, χρονικά, σημείο.

Υποσχεθήκαμε στους συναδέλφους, και πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και να τηρηθεί, μια κινητοποίηση Ακομμάτιστη, Απαραταξιακή και Ακηδεμόνευτη. Χωρίς πανό Συλλόγων και χωρίς άλλου είδους πανό, εκτός από ένα ή δύο που θα έχουν μόνο το αίτημα και κανένα άλλο χαρακτηριστικό και πως θα φροντίσουμε γι’ αυτό.

Είναι στο χέρι μας, πρώτα εμείς, να δείξουμε στους αναπληρωτές πως μπορούμε να συμπορευτούμε στα πλαίσια ενός κοινού οράματος και της σοβαρής διεκδίκησης του. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε προς τους συναδέλφους μας τη σοβαρότητα που αυτοί προσδοκούν από εμάς.

Δεν αφήσαμε έξω τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ απ’ τα παραπάνω, μιας και θεωρούμε πως οι ομοσπονδίες θα πρέπει να μας στηρίξουν μέσα απ’ το αγωνιστικό τους πλαίσιο. Στείλαμε επιστολή και στις δύο ζητώντας την προκήρυξη απεργίας για την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Την επιστολή σας την παραθέτουμε παρακάτω και σας παρακαλούμε να τη στείλετε κι εσείς προκειμένου ν’ ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση, εφόσον αποδεχτείτε την πρόσκληση συμμετοχής στη κινητοποίηση.

Συνάδελφοι περιμένουμε τις απαντήσεις σας σύντομα καθώς πρέπει να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Επιστολή – Αίτημα προς τις ομοσπονδίες

Προς τα ΔΣ ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Συνάδελφοι,

Οι αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, από κοινού, όρισαν την Παρασκευή 23/2/18 ως ημέρα δράσης κατά της αδιοριστίας τους.

Η ημέρα, Παρασκευή, επελέγη μιας και δίνεται η δυνατότητα έτσι σε αναπληρωτές από μακρινές περιοχές να συμμετάσχουν στις δράσεις που θα προγραμματιστούν, και που μπορεί να έχουν διάρκεια, χωρίς την πίεση της επιστροφής τους.

Αιτούμαστε λοιπόν στις ομοσπονδίες να συμπεριληφθεί η παραπάνω ημερομηνία στο πρόγραμμα δράσης τους με την προκήρυξη απεργίας για τη συγκεκριμένη μέρα, τη συμβολή τους στη μετακίνηση των συναδέλφων προς και από την Αθήνα με μέριμνα των τοπικών Συλλόγων και την παρουσία των ΔΣ στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.