Τα μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής θα διαλύσουν την Ειδική Αγωγή

Αλλά δεν θα το αφήσουμε να συμβεί

Οι Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους φορείς που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή. Εδώ και καιρό (δείτε Δελτία Τύπου των Συλλόγων μας στο www.satea.gr  αλλά και ανάλογες δράσεις, όπως η παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας το Σεπτέμβρη του 2012) έχουμε θίξει ότι η Ειδική Αγωγή βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Το Φθινόπωρο ασχοληθήκαμε έντονα με τις διατάξεις του Μνημονίου 3 στην Ειδική Αγωγή: δηλαδή τη σφοδρή μείωση των αναπληρωτών που προβλέπει το Μνημόνιο 3 και που ΗΔΗ έχει οδηγήσει σε υπολειτουργία του συστήματος Ειδικής Αγωγής κατά 20-30% (ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες κενά, ειδικά στα Τμήματα Ένταξης).

Το Δεκέμβριο παρουσιάστηκε νέα «προβληματική» ρύθμιση για την Ειδική Αγωγή: το άρθρο 39 για τη Διάγνωση. Αμέσως οι Σύλλογοί μας μαζί με άλλους φορείς (Δίκτυο Ειδικών Σχολείων) αντιδράσαμε, ενώ αντέδρασαν και άλλοι φορείς της Ειδικής Αγωγής και ειδικά η ΠΟΣΕΕΠΕΑ που πήρε πολύ σωστά την πρωτοβουλία να συναντηθούμε όλοι οι φορείς –εργαζομένων και γονέων- της Ειδικής Αγωγής. Σε αυτό το πνεύμα συνεχίσαμε και εμείς, καλώντας σε εκδηλώσεις-συνελεύσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής. Αυτές οι κοινές διαδικασίες των φορέων της Ειδικής Αγωγής συνεχίζονται.

Ξεχάσαμε όμως κάτι πολύ σημαντικό: την ΕΠΙΔΗΜΙΑ των μεταπτυχιακών Ειδικής Αγωγής. Βλέπουμε πια ολοκάθαρα ότι η Ειδική Αγωγή βρίσκεται μεταξύ συμπληγάδων. Ή θα διαλυθεί από το Μνημόνιο ή από τα Μεταπτυχιακά. Εξηγούμαστε:

Τα σχόλια είναι κλειστά.