Χώρος συζητήσεων των συλλόγων αποφοίτων τμημάτων ειδικής αγωγής

Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Συζητήσεις σχετικά με την υπάρχουσα νομοθεσία της ειδικής αγωγής
Κανόνες Φόρουμ
Καλωσορίσατε στα δημόσια φόρουμ των Σ.Α.Τ.Ε.Α.! Σας παρακαλούμε να τηρήσετε τους παρακάτω κανόνες χρήσης για όσο διάστημα συμμετέχετε στο φόρουμ.

1. Απαγορεύονται οι χυδαίες εκφράσεις.
2. Απαγορεύεται η χρήση και δημοσίευση προσωπικών δεδομένων.
3. Γράφουμε μόνο σε ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο αντίστοιχο με τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Απαγορεύονται τα Greeklish.
4. Απαγορεύεται να γράφουμε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησής μας με κεφαλαία γράμματα.
5. Οι τίτλοι των θεμάτων προς συζήτηση πρέπει να είναι σαφείς και σχετικοί με το θέμα.
6. Προτού ανοίξετε ένα θέμα βεβαιωθείτε ότι δεν έχει δημοσιευτεί ήδη από κάποιον άλλο. Εάν έχει δημοσιευτεί ήδη, συνεχίστε τη συζήτηση εκεί.
7. Τα θέματα δεν πρέπει να συγχέονται μεταξύ τους, π.χ. ένα παιδαγωγικό θέμα στην κατηγορία των νομικών θεμάτων.

Σε περίπτωση που παραβιαστεί κάποιος από τους κανόνες 1 και 2 οι αναρτήσεις θα διαγράφονται από τους συντονιστές δημόσιων φόρουμ. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 3 και 4 θα γίνεται δημόσια και προσωπική σύσταση από τους συντονιστές. Σε περίπτωση μη τήρησης του κανόνα 5 οι συντονιστές έχουν δικαίωμα αποσαφήνισης του τίτλου. Στην περίπτωση παράβασης των κανόνων 6 και 7 οι συντονιστές είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν την ανάρτηση στη θεματική κατηγορία στην οποία ανήκει.

Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό MoiSofi » 03 Οκτ 2013 20:47

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή τοποθέτηση σε όλους !!!!!! Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με τη νομοθεσία για τα τμήματα ένταξης ( αριθμός παιδιών, κατά πόσο υπαρχει ευελιξία να έρχονται παιδιά χωρίς διάγνωση κτλ κτλ) !! Καταλαβαίνω ότι απλά θα μπορούσα να το ''γκουγκλάρω'' , όμως οι πληροφορίες που θα παρω απο εδώ είναι σίγουρα έγγυρες!!! Όποια άλλη πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος θα μου φανεί χρήσιμη !! Θα εργαστώ πρώτη φορά σε τμήμα ένταξης , εξ ού και οι ερωτήσεις!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !![/size]
MoiSofi  
 
Δημοσιεύσεις: 28

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό nikolas » 04 Οκτ 2013 17:24

Σοφία ο Ν.3699/2008 άρθρο 6 (δες εδώ http://www.satea.gr/wp-content/uploads/ ... ideysh.pdf )

προβλέπει:
"αα) Κοινό και εξειδικευμένο πρόγραμμα, που καθορίζεται με πρόταση του οικείου ΚΕΔΔΥ για τους μαθητές με ηπιότερης μορφής ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο για κάθε μαθητή δεν θα υπερβαίνει τις δεκαπέντε
(15) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Στα ΤΕ μπορούν να φοιτούν και μαθητές χωρίς γνωμάτευση από διαγνω−
στικό φορέα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του σχολικού συμβούλου ΕΑΕ. Για την ίδρυση ΤΕ απαραίτητη προϋπό−
θεση είναι να υπάρχουν κατ’ ελάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία. Σε
περιπτώσεις συστεγαζόμενων ή γειτονικών σχολικών μονάδων, τα ΤΕ συνενώνονται μέχρι του μέγιστου αριθμού δώδεκα (12) μαθητών ανά ΤΕ."


Δε χρειάζεται διάγνωση πλέον, απλά μία υπεύθυνη δήλωση από το γονέα και η σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου...αν τον βρεις.
Μέχρι 12 μαθητές μπορούν να φοιτούν στο Τ.Ε.

Αν κάποιος άλλος ξέρει κάτι να άλλαξε ας το πει.
nikolas  
 
Δημοσιεύσεις: 191

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό MoiSofi » 04 Οκτ 2013 22:01

Σ ευχαριστω πολυ!!! οποιος ξερει κατι αλλο, να απαντησει!!!
MoiSofi  
 
Δημοσιεύσεις: 28

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό inopap » 08 Οκτ 2013 14:29

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό με νόμο πως ο δάσκαλος του Τ.Ε. πρέπει κάθε μέρα και σε κάθε διάλειμμα να βρίσκεται έξω έχοντας την πλήρη ευθύνη των μαθητών του Τ.Ε. (Και δεν μιλώ για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να οργανώσει δραστηριότητες για την κοινωνική ένταξη των μαθητών – όταν χρειάζεται το κάνω). Αυτό το κάθε μέρα σε όλα τα διαλείμματα ισχύει; Τόσα χρόνια οργανώνω δραστηριότητες όταν και όσο συχνά χρειάζεται και κάνω κανονικά την εφημερία μου, όπως όλοι οι δάσκαλοι. Έχει αλλάξει κάτι φέτος; (δεν έχω βρει κάτι σχετικό στο Νόμο)
Οι μαθητές της παράλληλης που έμειναν χωρίς δάσκαλο φοιτούν στο Τ.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων; (το θεωρώ σωστό και το τηρώ … προβλέπεται; Γιατί το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. είπε στο διευθυντή μας ότι δεν γίνεται, αλλά δεν κατάλαβα το γιατί)
Τέλος, εσείς εφαρμόζετε το διευρυμένο ωράριο στο Τ.Ε.; Κάνετε, δηλαδή, 7ωρα με κενά; Διότι έχω δοκιμάσει τα 7ωρα 2-3 χρονιές, αλλά η έβδομη ώρα δύσκολα βγαίνει... (Παλιότερα θυμάμαι οι Σύμβουλοι μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να έχουμε κενά).
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Καλή μας χρονιά!
inopap  
 
Δημοσιεύσεις: 38

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό despoina » 08 Οκτ 2013 19:35

Όσον αφορά τις εφημερίες, ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους δασκάλους, εφόσον είσαι Τ.Ε.

Όσον αφορά μαθητές παράλληλης, πρόπερσι είχα μαθητή με πρόταση για παράλληλη, αλλά επειδή δεν είχε έρθει ποτέ παράλληλη στήριξη στο σχολείο τον έπαιρνα κανονικά στο Τ.Ε. Μάλιστα ο σύμβουλος ειδικής αγωγής έλεγε να τον παίρνω και 15 ώρες. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την περίπτωση του παιδιού και τις ανάγκες του.

Όσον αφορά τα 7ωρα, δεν γνωρίζω τι ισχύει νομικά, αλλά πρακτικά τα παιδιά δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν μετά από μια ολόκληρη μέρα...
Τελευταία επεξεργασία από despoina και 14 Οκτ 2013 23:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
despoina  
 
Δημοσιεύσεις: 130

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό inopap » 09 Οκτ 2013 12:14

Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Κι εγώ αυτά που λες ξέρω και εφαρμόζω τόσο χρόνια. Γιατί μου τα άλλαξε ο διευθυντής φέτος δεν το κατάλαβα. Τώρα μου μένει να τον πείσω ότι δεν είναι υποχρεωτικό να βγαίνω κάθε μέρα σε κάθε διάλειμμα, εκτός κι αν κρίνεται απαραίτητο.
inopap  
 
Δημοσιεύσεις: 38

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό coma » 13 Οκτ 2013 13:45

Την ίδια απορία έχω κι εγώ για τα 7ωρα! Η διευθύντρια μου λέει ότι είναι παράνομο να με αφήνει νωρίτερα από τις 2, ενώ γνωρίζω άλλα σχολεία με διευρυμένο ωράριο που το τμήμα ένταξης είναι "αυτόνομη μονάδα" και σχολάει στο 5ωρο. Η σύμβαση που υπογράψαμε γράφει περί υποχρεωτικού ωραρίου μέχρι τις 2, αλλά αυτό ισχύει με ανάθεση έργου από το διευθυντή ή είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να το ερμηνεύσει όπως θέλει (διδακτικό-εργασιακό ωράριο); Έχω μπερδευτεί πολύ φέτος!
coma  
 
Δημοσιεύσεις: 39

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό martielli » 13 Οκτ 2013 17:20

Ντίνα καλησπέρα. Πέρσι η δ/ντριά μου στο ειδικό μάς διάβασε ένα νόμο, ειλικρινά δε θυμάμαι τον αριθμό για να σε βοηθήσω στην αναζήτησή του, που έλεγε ότι οι εκπ/κοί κάθονται μέχρι τις 2, εφόσον ο δ/ντής τους έχει αναθέσει κάποια εργασία. Είναι απο τους κλασικους ελληνικούς νόμους που διαβάζοντάς τον, ο καθένας μπορεί να τον ερμηνεύει κατά το δοκούν. Δηλαδή αν δε σου αναθέσουν, φεύγεις? Οι υπόλοιποι εκπ/κοί με τι καθεστώς εργάζονται? Μάθημα δεν κάνεις. Το διδακτικό σου ωράριο είναι 24 ώρες την εβδομάδα. Το εργασιακό δεν το γράφει η σύμβαση? Δες αν η σύμβαση συνάδει με το νόμο. Ζήτα το νόμο για να τσεκάρεις αν συμφωνεί η σύμβαη με αυτόν ή αν η σύμβαση μας ρίχνει. Τώρα που το σκέφτομαι θα το ελέγξω κ εγω
martielli  
 
Δημοσιεύσεις: 122

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό coma » 13 Οκτ 2013 18:05

Σ'ευχαριστώ πολύ 'Ελλη! θα πάω στη διεύθυνση να ρωτήσω, αφού δω τι γίνεται αύριο στο σχολείο, αν και δεν πιστεύω ότι θα βγάλω άκρη "αναίμακτα"!
coma  
 
Δημοσιεύσεις: 39

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό marina kakaziani » 18 Οκτ 2013 13:33

Καλησπέρα.
Ντίνα, δεν ξέρω αν έβγαλες άκρη με τη διευθύντριά σου, αλλά δεν υπάρχει πουθενά επίσημα ότι πρέπει να κάθεται ο δάσκαλος στο σχολείο μέχρι τις 2 αν δεν του έχει αναθέσει κάποια δουλειά ο διευθυντής, όπως είπε και η Έλλη. Όλα τα σχολεία έχουν το έγγραφο της ΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται αυτό ακριβώς. Ψάξ' το στο σχολείο σου. Αν δεν το βρεις, θα υπάρχει στο site της ΔΟΕ.
Εγώ φέτος είμαι σε γενικό σχολείο διευρυμένου ωραρίου και τρεις φορές τη βδομάδα φεύγω στις 12:25. Μόνο όταν εφημερεύω φεύγω στις 2 και κάτι. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι δάσκαλοι, ανάλογα με το ωράριό του ο καθένας.
marina kakaziani  
 
Δημοσιεύσεις: 70

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό coma » 19 Οκτ 2013 18:30

Μαρίνα σ'ευχαριστώ πολύ κι εσένα για την απάντηση! Η διευθύντριά μου κάνει ελαφρώς "την πάπια" ως γνήσια τυπολάτρης σε θέση ευθύνης...μια περιμένουμε τις ειδικότητες, μια το πρόγραμμα δεν είναι οριστικό...Γνωρίζω για την ανακοίνωση της ΔΟΕ, απλά θεώρησα ότι ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σχολεία (όχι ΕΑΕΠ). Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που είμαι εγώ, όλα τα σχολεία ΕΑΕΠ τηρούν το ως τις 2 για όλους, βαριά βαριά να φεύγουν 13.20'. Θα το ξαναψάξω όμως για να μου φύγει η απορία....
coma  
 
Δημοσιεύσεις: 39

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

Δημοσίευσηαπό Afro Diti » 21 Οκτ 2013 15:09

Καλησπέρα παιδιά..
Θέλω να σας ρωτησω εαν μπορούνε στη μέση της χρονιάς να σε αλλάξουν σχολείο επειδή ζητάει το τμήμα εταξης καποιος μόνιμος... Τί ισχύει?
Afro Diti  
 
Δημοσιεύσεις: 28


Επιστροφή στο Νομικά Θέματα



Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτό το Φόρουμ: KennethsEnriz και 6 επισκέπτες

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group •
Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com
Theme created by StylerBB.net
cron