Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα ΠΕ71

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2014 19:00
από emarselis
Καλησπέρα,

Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ευχηθώ Καλή Επιτυχία για το καινούργιο Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται αυτή την στιγμή από το Υπουργείο Παιδείας για τα δικαιώματά μας (ΠΕ71). Απλώς θα ήθελα ο σύλλογός μας να δράσει στην εξειδίκευσή μας και ως προς τον ιδιωτικό τομέα. Στην εξειδίκευση των ψυχολόγων απαγορεύεται απ' όσο γνωρίζω, κάποιος να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της συγκεκριμένης εξειδίκευσης, αν δεν έχει βγάλει Πτυχίο Ψυχολογίας ή να χορηγήσει WISC (αν γίνει καταγγελία υπάρχουν νομικές κυρώσεις). Επίσης ισχύει το ίδιο, αν κάποιος δεν έχει πτυχίο Ψυχολογίας και βγάλει κάποιο μεταπτυχιακό στην ψυχολογία όπως π.χ. Συμβουλευτική Ψυχολογία που έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δεν έχει το δικαίωμα του τίτλου του ψυχολόγου, αλλά τον τίτλο "Σύμβουλος Ψυχικής Υγιεινής." Μακάρι ο σύλλογός μας να καταφέρει κάτι αντίστοιχο όπως κατάφεραν οι δύο σύλλογοι των ψυχολόγων εδώ στην Ελλάδα και στην δική μας εξειδίκευση του "Ειδικού Παιδαγωγού."

Εύχομαι καλή Δύναμη στα μέλη του συλλόγου για το μεγάλο τους έργο.

Με εκτίμηση,

Ελένη Μαρσέλη
:D

Re: Δικαιώματα ΠΕ71

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 12 Μάιος 2014 20:06
από ioannou_konstantinos
Ελένη το έχουμε συζητήσει το θέμα του ιδιωτικού τομέα αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δουλεύουμε στο δημόσιο κι έχουμε ρίξει το βάρος σ' αυτό.

Για να παρέμβουμε πιο δυναμικά στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να ενοποιηθούμε οι δύο σύλλογοι και να γίνουμε επιστημονικός-επαγγελματικός, κάτι που το βλέπουμε στο μέλλον.