Σελίδα 1 από 1

Εκπαιδευτικός Τ.Ε. μπορεί να κάνει και παράλληλη στήριξη;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2013 19:47
από despoina
Είμαι σε Τ.Ε. και μέχρι στιγμής μου δίνουν 3 παιδιά. Και τα 3 είναι στην ίδια τάξη (Γ') και έχουν μαθησιακές δυσκολίες (μόνο το ένα με διάγνωση). Υπάρχει κι άλλη διάγνωση στο σχολείο, ενός παιδιού που οι γονείς μέχρι στιγμής δεν θέλουν να παρακολουθεί το Τ.Ε. και περιμένουμε κι ένα παιδί με διάγνωση μήπως πάρει μεταγραφή από το άλλο σχολείο του χωριού, ώστε να έρθει στο Τ.Ε. Φυσικά υπάρχει το ενδεχόμενο να βγουν κι άλλα παιδιά χωρίς διάγνωση μεγαλύτερων ή και μικρότερων τάξεων.

Αναρωτιέμαι, αν μείνω μόνο με τα 3 παιδιά της Γ' τάξης (μόνο το ένα με διάγνωση, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες), μπορώ να μπαίνω και στην τάξη τους σαν παράλληλη στήριξη κάποιες ώρες την εβδομάδα, ώστε να συμπληρώνω το ωράριό μου και να τα ενισχύω με διαφοροποίηση όπου χρειάζεται;

Re: Εκπαιδευτικός Τ.Ε. μπορεί να κάνει και παράλληλη στήριξη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2013 21:29
από Efi87
Δέσποινα αυτό μπορείς να το καθορίσεις εσύ. Αν μπορείς να κάνεις πρόγραμμα ένταξης στην τάξη τους εφάρμοσέ το.Προπερσι κι εγώ είχα τρία παιδιά μόνο ,δεν είχα αίθουσα και έμπαινα αρκετές ώρες στην τάξη των παιδιών ειδικά του ενός που είχε και τις πιο πολλές δυσκολίες. Ουσιαστικά λειτουργούσα σαν παράλληλη και μια ωρα κάθε μέρα το έπαιρνα στο χώρο που μου είχαν δώσει(συστέγαση στη β τάξη με τη δασκάλα μέσα να κάνει μάθημα).

Re: Εκπαιδευτικός Τ.Ε. μπορεί να κάνει και παράλληλη στήριξη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2013 21:41
από despoina
Καλά κι εμένα το Τ.Ε. είναι στην αίθουσα υπολογιστών-κουζίνα-φωτοτυπικό-τουαλέτα... Πολλή κίνηση εκεί μέσα...
Ευχαριστώ για την απάντηση! Ελπίζω να εμφανιστούν περισσότερα παιδιά εν καιρώ...

Re: Εκπαιδευτικός Τ.Ε. μπορεί να κάνει και παράλληλη στήριξη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Οκτ 2013 21:02
από MoiSofi
Συμφώνω με όσα υπόθηκαν!! Σκεφτομαι και εγώ ν μπαίνω σε μια τάξη μια ώρα την ημέρα σαν παράλληλη!! Απλα αυτο που ξέρω είναι ότι όταν σταλεί το πρόγραμμα στον σύμβουλο , αυτό πρέπει να αναφερθεί !!!!! καλη αρχή :)