Σελίδα 1 από 1

Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2013 20:47
από MoiSofi
Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή τοποθέτηση σε όλους !!!!!! Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με τη νομοθεσία για τα τμήματα ένταξης ( αριθμός παιδιών, κατά πόσο υπαρχει ευελιξία να έρχονται παιδιά χωρίς διάγνωση κτλ κτλ) !! Καταλαβαίνω ότι απλά θα μπορούσα να το ''γκουγκλάρω'' , όμως οι πληροφορίες που θα παρω απο εδώ είναι σίγουρα έγγυρες!!! Όποια άλλη πληροφορία σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος θα μου φανεί χρήσιμη !! Θα εργαστώ πρώτη φορά σε τμήμα ένταξης , εξ ού και οι ερωτήσεις!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων !![/size]

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2013 17:24
από nikolas
Σοφία ο Ν.3699/2008 άρθρο 6 (δες εδώ http://www.satea.gr/wp-content/uploads/ ... ideysh.pdf )

προβλέπει:
"αα) Κοινό και εξειδικευμένο πρόγραμμα, που καθορίζεται με πρόταση του οικείου ΚΕΔΔΥ για τους μαθητές με ηπιότερης μορφής ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο για κάθε μαθητή δεν θα υπερβαίνει τις δεκαπέντε
(15) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Στα ΤΕ μπορούν να φοιτούν και μαθητές χωρίς γνωμάτευση από διαγνω−
στικό φορέα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του σχολικού συμβούλου ΕΑΕ. Για την ίδρυση ΤΕ απαραίτητη προϋπό−
θεση είναι να υπάρχουν κατ’ ελάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία. Σε
περιπτώσεις συστεγαζόμενων ή γειτονικών σχολικών μονάδων, τα ΤΕ συνενώνονται μέχρι του μέγιστου αριθμού δώδεκα (12) μαθητών ανά ΤΕ."


Δε χρειάζεται διάγνωση πλέον, απλά μία υπεύθυνη δήλωση από το γονέα και η σύμφωνη γνώμη του σχολικού συμβούλου...αν τον βρεις.
Μέχρι 12 μαθητές μπορούν να φοιτούν στο Τ.Ε.

Αν κάποιος άλλος ξέρει κάτι να άλλαξε ας το πει.

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Οκτ 2013 22:01
από MoiSofi
Σ ευχαριστω πολυ!!! οποιος ξερει κατι αλλο, να απαντησει!!!

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2013 14:29
από inopap
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό με νόμο πως ο δάσκαλος του Τ.Ε. πρέπει κάθε μέρα και σε κάθε διάλειμμα να βρίσκεται έξω έχοντας την πλήρη ευθύνη των μαθητών του Τ.Ε. (Και δεν μιλώ για τις περιπτώσεις που θα χρειαστεί να οργανώσει δραστηριότητες για την κοινωνική ένταξη των μαθητών – όταν χρειάζεται το κάνω). Αυτό το κάθε μέρα σε όλα τα διαλείμματα ισχύει; Τόσα χρόνια οργανώνω δραστηριότητες όταν και όσο συχνά χρειάζεται και κάνω κανονικά την εφημερία μου, όπως όλοι οι δάσκαλοι. Έχει αλλάξει κάτι φέτος; (δεν έχω βρει κάτι σχετικό στο Νόμο)
Οι μαθητές της παράλληλης που έμειναν χωρίς δάσκαλο φοιτούν στο Τ.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων; (το θεωρώ σωστό και το τηρώ … προβλέπεται; Γιατί το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. είπε στο διευθυντή μας ότι δεν γίνεται, αλλά δεν κατάλαβα το γιατί)
Τέλος, εσείς εφαρμόζετε το διευρυμένο ωράριο στο Τ.Ε.; Κάνετε, δηλαδή, 7ωρα με κενά; Διότι έχω δοκιμάσει τα 7ωρα 2-3 χρονιές, αλλά η έβδομη ώρα δύσκολα βγαίνει... (Παλιότερα θυμάμαι οι Σύμβουλοι μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να έχουμε κενά).
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Καλή μας χρονιά!

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2013 19:35
από despoina
Όσον αφορά τις εφημερίες, ισχύει ό,τι και για τους υπόλοιπους δασκάλους, εφόσον είσαι Τ.Ε.

Όσον αφορά μαθητές παράλληλης, πρόπερσι είχα μαθητή με πρόταση για παράλληλη, αλλά επειδή δεν είχε έρθει ποτέ παράλληλη στήριξη στο σχολείο τον έπαιρνα κανονικά στο Τ.Ε. Μάλιστα ο σύμβουλος ειδικής αγωγής έλεγε να τον παίρνω και 15 ώρες. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την περίπτωση του παιδιού και τις ανάγκες του.

Όσον αφορά τα 7ωρα, δεν γνωρίζω τι ισχύει νομικά, αλλά πρακτικά τα παιδιά δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν μετά από μια ολόκληρη μέρα...

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Οκτ 2013 12:14
από inopap
Σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Κι εγώ αυτά που λες ξέρω και εφαρμόζω τόσο χρόνια. Γιατί μου τα άλλαξε ο διευθυντής φέτος δεν το κατάλαβα. Τώρα μου μένει να τον πείσω ότι δεν είναι υποχρεωτικό να βγαίνω κάθε μέρα σε κάθε διάλειμμα, εκτός κι αν κρίνεται απαραίτητο.

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2013 13:45
από coma
Την ίδια απορία έχω κι εγώ για τα 7ωρα! Η διευθύντρια μου λέει ότι είναι παράνομο να με αφήνει νωρίτερα από τις 2, ενώ γνωρίζω άλλα σχολεία με διευρυμένο ωράριο που το τμήμα ένταξης είναι "αυτόνομη μονάδα" και σχολάει στο 5ωρο. Η σύμβαση που υπογράψαμε γράφει περί υποχρεωτικού ωραρίου μέχρι τις 2, αλλά αυτό ισχύει με ανάθεση έργου από το διευθυντή ή είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να το ερμηνεύσει όπως θέλει (διδακτικό-εργασιακό ωράριο); Έχω μπερδευτεί πολύ φέτος!

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2013 17:20
από martielli
Ντίνα καλησπέρα. Πέρσι η δ/ντριά μου στο ειδικό μάς διάβασε ένα νόμο, ειλικρινά δε θυμάμαι τον αριθμό για να σε βοηθήσω στην αναζήτησή του, που έλεγε ότι οι εκπ/κοί κάθονται μέχρι τις 2, εφόσον ο δ/ντής τους έχει αναθέσει κάποια εργασία. Είναι απο τους κλασικους ελληνικούς νόμους που διαβάζοντάς τον, ο καθένας μπορεί να τον ερμηνεύει κατά το δοκούν. Δηλαδή αν δε σου αναθέσουν, φεύγεις? Οι υπόλοιποι εκπ/κοί με τι καθεστώς εργάζονται? Μάθημα δεν κάνεις. Το διδακτικό σου ωράριο είναι 24 ώρες την εβδομάδα. Το εργασιακό δεν το γράφει η σύμβαση? Δες αν η σύμβαση συνάδει με το νόμο. Ζήτα το νόμο για να τσεκάρεις αν συμφωνεί η σύμβαη με αυτόν ή αν η σύμβαση μας ρίχνει. Τώρα που το σκέφτομαι θα το ελέγξω κ εγω

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Οκτ 2013 18:05
από coma
Σ'ευχαριστώ πολύ 'Ελλη! θα πάω στη διεύθυνση να ρωτήσω, αφού δω τι γίνεται αύριο στο σχολείο, αν και δεν πιστεύω ότι θα βγάλω άκρη "αναίμακτα"!

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Οκτ 2013 13:33
από marina kakaziani
Καλησπέρα.
Ντίνα, δεν ξέρω αν έβγαλες άκρη με τη διευθύντριά σου, αλλά δεν υπάρχει πουθενά επίσημα ότι πρέπει να κάθεται ο δάσκαλος στο σχολείο μέχρι τις 2 αν δεν του έχει αναθέσει κάποια δουλειά ο διευθυντής, όπως είπε και η Έλλη. Όλα τα σχολεία έχουν το έγγραφο της ΔΟΕ, στο οποίο αναφέρεται αυτό ακριβώς. Ψάξ' το στο σχολείο σου. Αν δεν το βρεις, θα υπάρχει στο site της ΔΟΕ.
Εγώ φέτος είμαι σε γενικό σχολείο διευρυμένου ωραρίου και τρεις φορές τη βδομάδα φεύγω στις 12:25. Μόνο όταν εφημερεύω φεύγω στις 2 και κάτι. Το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιποι δάσκαλοι, ανάλογα με το ωράριό του ο καθένας.

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Οκτ 2013 18:30
από coma
Μαρίνα σ'ευχαριστώ πολύ κι εσένα για την απάντηση! Η διευθύντριά μου κάνει ελαφρώς "την πάπια" ως γνήσια τυπολάτρης σε θέση ευθύνης...μια περιμένουμε τις ειδικότητες, μια το πρόγραμμα δεν είναι οριστικό...Γνωρίζω για την ανακοίνωση της ΔΟΕ, απλά θεώρησα ότι ισχύει για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και τα υπόλοιπα σχολεία (όχι ΕΑΕΠ). Θεσσαλονίκη τουλάχιστον που είμαι εγώ, όλα τα σχολεία ΕΑΕΠ τηρούν το ως τις 2 για όλους, βαριά βαριά να φεύγουν 13.20'. Θα το ξαναψάξω όμως για να μου φύγει η απορία....

Re: Νόμος για τα τμήματα ένταξης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Οκτ 2013 15:09
από Afro Diti
Καλησπέρα παιδιά..
Θέλω να σας ρωτησω εαν μπορούνε στη μέση της χρονιάς να σε αλλάξουν σχολείο επειδή ζητάει το τμήμα εταξης καποιος μόνιμος... Τί ισχύει?