Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των νέων αποφοίτων ΠΕ71/61

Στηρίζουμε την επιστολή διαμαρτυρίας των συναδέλφων αποφοίτων από τα τμήματα ΕΑΕ ΠΤΕΑ και ΕΚΠ. Οι αδικίες απέναντι στους κλάδους ΠΕ71 και ΠΕ61 συνεχίζονται με τον αποκλεισμό τους από τους πίνακες προσλήψεων. Παρακάτω η σχετική επιστολή τους και ο σύνδεσμος για όποιον επιθυμεί να προσυπογράψει.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScf4fydhubaQS2vWfPEpiHMqx5scYpINXzntT0-88ocaFrHyQ/viewform

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας γνωστοποιήσουμε την αδικία, την οποία έχουμε υποστεί και θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα, αν δεν υψώσουμε τη φωνή μας.

Είμαστε απόφοιτοι του ΠΤΕΑ/ΕΚΠ (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής/ Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) από το έτος 2019 και εξής. Εμείς λοιπόν, από την ημέρα αποφοίτησης μας από τη Σχολή και μέχρι το 2022 δεν έχουμε δικαίωμα να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας και να εγγραφούμε στους πίνακες αναπληρωτών, διότι με την μεταρρύθμιση της προηγουμένης Κυβερνήσεως, οι πίνακες έχουν κλειδώσει για τρία χρόνια, ενώ οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή είναι τεράστιες. Οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών –αγγίζοντας τις 6.000 περίπου- στην ειδική αγωγή, έφεραν στην επιφάνεια και επιβεβαίωσαν την κατάφωρη αδικία εις βάρος μας και συγχρόνως την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προσλήψεις προσλαμβάνονται σε θέσεις ΕΑΕ εκπαιδευτικοί με ελάχιστα έως και ανύπαρκτα προσόντα και γνώσεις στην Ειδική Αγωγή απαξιώνοντας άμεσα και ξεδιάντροπα την τετραετή φοίτηση και το πτυχίο των ΠΕ61/71εκπαιδευτικών. Σε πρόσφατη συνέντευξή σας αναφέρατε ότι η ενίσχυση του χώρου της Ειδικής Αγωγής με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ευδοκιμήσει η μεγάλη αυτή προσπάθεια εξέλιξης της Ειδικής Αγωγής. Πώς γίνεται όμως να στοχεύουμε στην ποιοτική εκπαίδευση ενώ αφήνετε απ’ έξω τους Ειδικούς Παιδαγωγούς;

Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

ΖΗΤΑΜΕ:

1) AΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝAΚΩΝ ΑΣΕΠ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ

ΤΟΥΣ ΑΠOΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚHΣ ΑΓΩΓHΣ.

2) ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΕ 61/71.

3) ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕ61/71.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΕΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΑΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ

ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ.

Με εκτίμηση

Απόφοιτοι ΠΤΕΑ/ΕΚΠ

Τα σχόλια είναι κλειστά.