ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Χτες,11-1-2019 πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών με κύριο αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς σε όλη την εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, φοιτητές και μέλη συλλόγων και συλλογικοτήτων ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών-προσλήψεων που επιδιώκει να εφαρμόσει το προσοντολόγιο σε όλη την εκπαίδευση και που πλήττει σε ευρεία κλίμακα τωρινούς και μελλοντικούς αποφοίτους των πανεπιστημιακών τμημάτων που στελεχώνουν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα που ακολούθησε στην κατειλημμένη Πρυτανεία εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και φοιτητών δήλωσαν δυναμικά και ομόφωνα την ανάγκη απόσυρσης του νομοσχεδίου. Στο πλαίσιο της συνέλευσης διαμορφώθηκε πλάνο αγώνα και δράσεων για το επόμενο τριήμερο (12/1 – 14/1) για τη στήριξη της κατάληψης μέχρι και την απεργία της Δευτέρας 14/1 (δείτε: https://sidonistikoanapliroton.blogspot.com/2019/01/blog-post_11.html?spref=fb&m=1&fbclid=IwAR3HBOlYWGjnBETyRCQEaN4fc-qOFI3QQkTGguOWYhEh7UillkhXeWW7hF0).
Ο ΣΑΤΕΑ δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι υπερασπίζεται το πτυχίο και το σύνολο της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών. Δε συναινούμε στην απαξίωση του βασικού τίτλου σπουδών και των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων μέσω της μοριοδότησης κριτηρίων! Δεν παζαρεύουμε την προϋπηρεσία μας. Λέμε ΟΧΙ στο αέναο και επί πληρωμή κυνήγι προσόντων!
Στηρίζουμε την κινητοποίηση και τη Δευτέρα με απεργία και συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 15:00.
Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία!
Συμμετέχουμε ακόμα πιο μαζικά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.