Διαμαρτυρία στο ΥΠΠΕΘ 09-03-2018

Οι εκπαιδευτικοί σήμερα ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους στη βάση της απόφασης της πανελλαδικής συνέλευσης της προηγούμενης Παρασκευής. Αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί έδωσαν δυναμικά το παρών στο Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του διαρκούς αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην Παιδεία. Σε αυτή την κινητοποίηση παρόντες ήταν και φοιτητές.
Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και φοιτητών εισήλθε στο Υπουργείο Παιδείας όπου και επέδωσαν την απόφαση της συνέλευσης αγώνα στον υφυπουργό, κο Μπαξεβανάκη. Η αντιπροσωπεία, αφού κατήγγειλε και δια ζώσης τα επεισόδια βίας στις 2/03 και την άρνηση για συνάντηση στους χιλιάδες συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, έθεσε δύο βασικά ερωτήματα στον υφυπουργό: τον αριθμό των διορισμών και το χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησής τους.
Αρχικά, ο κος Μπαξεβανάκης ισχυρίστηκε πως η πολιτική ηγεσία δεν αρνήθηκε συνάντηση με συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, αλλά αντίθετα η “εισβολή” μερικών σε Υπουργείο Παιδείας ήταν ο λόγος που αυτή δεν έγινε και πως υπήρχε εντολή να μη γίνει χρήση βίας από τα ΜΑΤ. Ο ίδιος, αφού επανέλαβε τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας (7/03), δήλωσε πως αφενός δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθεί διορισμός όλων των εν ενεργεία χιλιάδων αναπληρωτών, αφετέρου το χρονοδιάγραμμα διορισμών σχετίζεται άμεσα με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και την έξοδο από το μνημόνιο. Ο αριθμός αναμένεται να ανακοινωθεί, εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και το σύστημα διορισμών θα βασίζεται στο πτυχίο και πως η προϋπηρεσία θα αποτελεί το κύριο αλλά όχι το μοναδικό κριτήριο διορισμού. Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των εκπαιδευτικών, όπως αυτή έχει κατατεθεί ως πρόταση από το ΙΕΠ, σχολιάζοντας μόνο την ανάγκη για κατοχή επάρκειας από όποιον πρόκειται να διδάξει, αποσιωπώντας τον σχεδιασμό για την επί χρήμασι απόκτησή της σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφων. Τέλος, ο υφυπουργός δήλωσε πως τόσο το σύστημα διορισμών όσο και η πρόταση του ΙΕΠ θα αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.
Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως το Υπουργείο Παιδείας θέτει εκ των προτέρων περιορισμούς και κριτήρια αποκλεισμού μεταξύ των εκπαιδευτικών, ενώ εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει πως δεν πρόκειται να προβεί στον απαραίτητο αριθμό διορισμών επικαλούμενο την.. οικονομική συγκυρία.
Δηλώνουμε ότι:

Ο αγώνας θα συνεχιστεί με όλους τους εκπαιδευτικούς ενωμένους.
Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών της εκπαίδευσης με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Καμία αμφισβήτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του πτυχίου.
Όχι στην επί πληρωμή απόκτηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.
Σταθερή εργασία για όλους στην εκπαίδευση!
Ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών μας!

Τα σχόλια είναι κλειστά.