Διημερίδα για τη Συνεκπαίδευση

                                 

Το Συντονιστικό Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει Διημερίδα για τη Συνεκπαίδευση στην Αθήνα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2017, στη μνήμη της εκλιπούσας Διοικήτριας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) Μπέτυς Λεωτσάκου. Η διημερίδα έχει τίτλο «Το συν+ στη Συνεκπαίδευση: Κατανόηση, Συμπερίληψη, Αποδοχή» και εντάσσεται στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης, που προγραμματίζεται εντός του 2018.

Το Συντονιστικό Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης αποτελείται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), το Σύλλογο Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ) και την Επιτροπή Ειδικής Αγωγής του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ). Επισημαίνουμε ότι οι Φορείς του Συντονιστικού έχουν ήδη συνδιοργανώσει με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης «Αναζητώντας την ισοτιμία, διεκδικώντας τη συμμετοχή στο Γκάζι όλοι μαζί», τον Ιούνιο του 2016 στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Κεντρικό θέμα της διημερίδας θα είναι η Συνεκπαίδευση-Θεωρία και Πράξη. Προγραμματίζεται να υπάρξουν δύο στρογγυλά τραπέζια, με αντικείμενο τόσο τις θεωρητικές κατευθύνσεις και τις διεθνείς τάσεις στον τομέα αυτό, όσο και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον ελληνικό χώρο. Υποστηρίζουμε πως η παρουσία και η κατάθεση απόψεων από εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και φορείς που διακονούν την Ειδική Εκπαίδευση, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά τόσο στην ανάδειξη των προβλημάτων όσο και στην παρουσίαση προτάσεων-λύσεων για την αντιμετώπισή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.