Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις

Τη Δευτέρα 27/3 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΠΕ 61 & ΠΕ 71 οργάνωσαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί παρέστησαν σε  διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους προϊστάμενους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την απαράδεκτη τροπολογία που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή,η οποία ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω απαξίωση του βασικού πτυχίου των αποφοίτων των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων ειδικής αγωγής και ζήτησαν να αποσταλεί το κείμενο με τίτλο “Νέα τροπολογία για την ΕΑΕ: Εναρμόνιση με τη… λιτότητα” στο υπουργείο Παιδείας.
Σε πολλές διευθύνσεις, αιρετοί και εκπρόσωποι των Δ.Σ από τους τοπικούς συλλόγους υποστήριξαν με την παρουσία και παρέμβασή τους , τους αναπληρωτές
Πολλοί προϊστάμενοι ήταν ενημερωμένοι για τα θέματα που προκύπτουν και δεκτικοί στο αίτημα των αναπληρωτών συναδέλφων. Σε ελάχιστες διευθύνσεις, υπήρξαν προϊστάμενοι που προσπάθησαν να αποθαρρύνουν την ικανοποίηση του αιτήματος των αναπληρωτών προφασιζόμενοι διαδικαστικά κωλύματα.
Ενδεικτικά: Α΄ Αθήνας, Καβάλα, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χαλκίδα, Μαγνησία, Έβρος, Κατερίνη, Λάρισα, Ηλεία, Τρίκαλα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Ξάνθη, Καστοριά, Κιλκίς, Χανιά, Φθιώτιδα, Πρέβεζα, Άρτα, Κοζάνη, Μεσσηνία, Ροδόπη κ.α

Η δράση όλων είναι σημαντική, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν υπηρετούμε. Θα προστατέψουμε από κάθε υποβάθμιση την ειδική εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.