Δελτίο Τύπου 14-02-2016: Απόσυρση τροπολογίας και κάλεσμα σε διάλογο

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ) καταγγέλλει τη μονομερή ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας περί τροπολογίας για τα θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όπως αυτά αναφέρονται στο Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» (10-02-2016).

Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις του Υπουργείου για τη διεξαγωγή ανοιχτού διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Υπουργείο προβαίνει στην κατάθεση τροπολογίας κεκλεισμένων των θυρών και σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Η ψήφιση επιμέρους ζητημάτων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες περί δημιουργίας ενός νέου νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση,  γεγονός που διαιωνίζει παρά επιλύει τα χρόνια προβλήματα του χώρου.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να προβεί σε άμεσο κάλεσμα όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων και επιστημονικών Συλλόγων, δείχνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη σοβαρότητα με την οποία δεσμεύτηκε ότι θα αντιμετωπίσει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Ο ΣΑΤΕΑ θα είναι παρών στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας όλων των φορέων την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.