Δελτίο Τύπου 18/8/2014

Η Υπουργική Απόφαση με αριθμό 128005/Δ2 (ΦΕΚ 2217/13-8-14) αποτελεί ένα θετικό βήμα για την εναρμόνιση της Ειδικής Εκπαίδευσης με τη Γενική Εκπαίδευση, αναφορικά με τη σειρά κατάταξης των κλάδων ΠΕ 61 και ΠΕ 71 στον πίνακα αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής.

Μετά από 6 χρόνια η Πολιτεία προβαίνει στην άρση της αδικίας (πρόταξη μεταπτυχιακών/διδακτορικών σπουδών έναντι βασικού τίτλου σπουδών) σε βάρος των αποφοίτων των δύο κρατικών πανεπιστημιακών τμημάτων, που ίδρυσε με σκοπό τη στελέχωση των δομών της Ειδικής Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό δικαιώνει τους συλλόγους μας έπειτα από πολυετείς αγώνες και διεκδικήσεις, με κινητοποιήσεις, υπομνήματα και τη στήριξη πολλών φορέων και συλλόγων γονέων.

Η ισότιμη μεταχείριση των εκπαιδευτικών ΠΕ 61 και ΠΕ 71 αποτελούσε και ακόμη αποτελεί πάγιο αίτημα των ΣΑΤΕΑ, οι οποίοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των κλάδων μας, καθώς και της εκπαίδευσης όλων των μαθητών.

Η παρούσα Υπουργική Απόφαση αποτελεί ένα θετικό βήμα για μια ποιοτικότερη Ειδική Εκπαίδευση. Ευελπιστούμε ότι τα επόμενα θετικά βήματα θα αποτυπωθούν στο νομοσχέδιο για την Ειδική Εκπαίδευση και θα είναι όλες εκείνες οι απαραίτητες τροποποιήσεις που υπαγορεύουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών. 

Τα σχόλια είναι κλειστά.