Παιγνιόθεν, ένα φεστιβαλ παιχνιδιού για παιδιά με και χωρίς αναπηρια!

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για ένα φεστιβάλ, να επιλέξει να είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, δηλαδή και σε άτομα με Αναπηρία. Πόσο μάλλον όταν το φεστιβάλ αυτό, είναι φεστιβάλ παιχνιδιού και απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας και καλή διασκέδαση!

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των διοργανωτών:


Παιγνιόθεν! Φεστιβάλ παιχνιδιού στην Πλάκα

Το Παιγνιόθεν αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους, για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, που χρησιμοποιεί ως βασικό του όχημα το Παιχνίδι. Η καρδιά του θα χτυπά δυνατά στον πεζόδρομο των οδών Σωτήρος και Υπερείδου, Κόδρου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα, όπου και θα φιλοξενηθούν σταθμοί παιχνιδιού, καθώς και δράσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα (παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές). Το πρόγραμμα του Παιγνιόθεν δίνει μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι προγραμματίζοντας αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών, σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια πόλης, και εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών.

Πρόκειται για μια πρωτoβουλία του πολιτιστικού φορέα Ανάμεσα στους Μέρμηγκες σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τo art café Κιμωλία και το Athens Plaython. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς και να προαχθεί η συναναστροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ελάτε στην Πλάκα για να παίξετε στους πεζοδρόμους των οδών Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Κόδρου και Υπερείδου, αλλά και στη Σχολή Χιλλ!

Άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε ντόμι νέ, άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε, βγε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.