Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις στήριξης για τις 19 Απρίλη!

Καθημερινά όλο και περισσότεροι φορείς δηλώνουν τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 19 Απριλίου.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την οποία στηρίζει την Πανελλαδική Συγκέντρωση αλλά και τα αιτήματα των  ΣΑΤΕΑ.

Θεσσαλονίκη, 17 Απριλίου 2013

Το τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Κατεύθυνση εκπαίδευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες είναι το πρώτο πανεπιστημιακό Τμήμα ειδικής αγωγής που λειτούργησε στην Ελλάδα και του οποίου οι απόφοιτοι προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες στον χώρο της ειδικής αγωγής από το 2001.

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες το μέλλον των αποφοίτων του Τμήματός μας διαγράφεται δυσοίωνο.Μετά την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων με τον Ν.3699/2008,  έχοντας και την δική μας αμέριστη συμπαράσταση, δηλώνουμε πως είμαστε και τώρα δίπλα τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους:

-Την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τους αποφοίτους μας που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δεκαετή προϋπηρεσία στον νευραλγικό χώρο της ειδικής αγωγής προκειμένου να διοριστούν άμεσα βάσει της θέσης τους στον πίνακα.

-Την άμεση διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού μέσω του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα χιλιάδες κενά δασκάλων ειδικής αγωγής.

-Την αύξηση των πιστώσεων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την πρόσληψη περισσοτέρων αναπληρωτών δασκάλων ειδικής αγωγής και την έγκαιρη τοποθέτησή τους από τα τέλη Αυγούστου στις θέσεις τους.

-Την εφαρμογή  όσων ισχύουν στους υπόλοιπους κλάδους εκπαιδευτικών και αφορούν στην κατάταξη των αποφοίτων μας στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών.

Επίσης, στηρίζουμε την κινητοποίηση των αποφοίτων του Τμήματός μας (κατεύθυνση εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες) στις 19 Απριλίου στο ΥΠΑΙΘΠΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Απρίλης μήνας Ειδικής Αγωγής».

Τα σχόλια είναι κλειστά.