Η Ειδική Αγωγή στον Καιάδα

Η χθεσινή(11-12-2012) συνάντηση φορέων της Ειδικής Αγωγής με το Υπουργείο Παιδείας έβγαλε τα παρακάτω νέα: την εκ των θεμελίων διάλυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την μη ισότιμη αντιμετώπιση των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρία και τη σίγουρη απόλυση των περισσότερων αναπληρωτών της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

Ο Ειδικός Γραμματέας κ.Γκλαβάς (ο μόνος που δέχτηκε να μας συναντήσει διότι οι υπόλοιποι πολιτικοί υπεύθυνοι…απουσίαζαν) δε γνώριζε ν’ απαντήσει αν θα καταργηθεί η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής ή/και τα ΚΕΔΔΥ, είναι θέματα που ακόμα «συζητιούνται».

Το μόνο που απάντησε καθαρά και σίγουρα είναι το ότι οι αναπληρωτές του τακτικού προϋπολογισμού θα μείνουν 2000 για όλη την εκπαίδευση όπως ορίζει το Μνημόνιο 3! Για αυτό το λόγο εισάγουν και το άρθρο 39 (ΣΔΕΥ-ΕΔΕΑΥ) στην Ειδική Αγωγή, το οποίο θέλουν να ψηφίσουν όπως έχει: για να εξασφαλίσουν κάποιες θέσεις, να εκταμιεύσουν ευρωπαϊκά χρήματα του ΕΣΠΑ για την πρόσληψη 600 αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 900 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ -και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και για τη Δευτεροβάθμια! Δεν υπάρχει κανένας παιδαγωγικός σχεδιασμός, καμιά κοινωνική μέριμνα για τα παιδιά και τις οικογένειες, είμαστε νούμερα σε λογιστικές αλχημείες. Με αυτά τα μέτρα δε θα δουλεύει το μεγαλύτερο μέρος της Ειδικής Αγωγής του χρόνου! Γιατί μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι ανάγκες για αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής τακτικού προϋπολογισμού ξεπερνούσαν μέχρι πέρσι τους 1200 εκπαιδευτικούς, ενώ για Παράλληλη Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ ξεπερνούσαν τους 800. Μήπως εξαφανίστηκαν τα παιδιά;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όπως είπαν και οι γονείς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι!

  • Καλούμε τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σε ΙΣΟΤΙΜΗ σχέση με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τους Φορείς-Συλλόγους των Γονέων και φυσικά με τους Συλλόγους των Χιλιάδων Αναπληρωτών που πρόκειται ν’ απολυθούν, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ήδη το πρώτο βήμα έγινε χθες, με τη Μαζική Παράσταση όλων των εμπλεκόμενων φορέων-συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Καλούμε όλους τους αναπληρωτές, ανεξαρτήτου ειδικότητας, να σηκωθούν ΤΩΡΑ από τον καναπέ για να μην κάθονται εκεί για όλη την επόμενη χρονιά! Χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή, ενημέρωση και ΔΡΑΣΗ, ΤΩΡΑ, ΦΕΤΟΣ!
  • Την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη ξεκινά η συζήτηση του σχέδιου νόμου που περιλαμβάνει το άρθρο 39. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ξανά ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, αυτή τη φορά έξω από τη Βουλή. Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για την ημέρα, την ώρα και το ακριβές μέρος της Συγκέντρωσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

www.satea.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.